Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Si acum, ca sunt proaspat angajata, ce sa fac?

Tu si profesia ta

Odata ce ai trecut de interviurile de selectare, si ai primit decizia de angajare incepe o noua etapa profesionala. Vor urma formalitatile de angajare, ti se vor solicita documente specifice.

Prima zi de munca, colegi noi, nu retii niciun nume, esti stinghera si nimeni nu vorbeste cu tine. E destul de stresanta aceasta acomodare, dat fiind ca toti se cunosc si vorbesc intre ei iar tu stai intr-un singur. Ce e de facut intr-o situatie de genul asta?

Integrarea reprezinta procesul de acomodare cu condiţiile specifice ale activitatii orgaanizatiei, ale departamentului si locului de muncă. Aceasta reprezintă un proces social deosebit de important, cu efecte majore asupra performantelor tale in munca si asupra multumirii tale.

In partea de integrare ai putea sa beneficiezi de ghidare, sustinere si asistare din partea unei persoane (care ar putea fi seful tau sau o persoana nominalizata).

Daca nu vei avea parte de acest proces, nu inseamna ca  tu nu esti indreptatita sa afli. Politetea, delicatetea, intrebarile  puse cu curaj, vor primi rapsunsuri. In plus, daca vei sti sa te faci placuta, vei zambi si te vei face utila, atunci vei fi apreciata si vei putea sa afli repede cum functioneaza organizatia si locul de munca unde lucrezi. Adeseori, noii angajati sunt integrati in mod informal si neoficial cu ajutorul colegilor apropiati, din pacate. Bazeaza-te pe acestia, intreaba si incepe sa faci lucruile specifice postului tau, sau acelea care ti se cer.

Autor: Roxana Braga, expert in formare profesionala

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici