Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Proiectul MOM-UP

Draga mea prietena,

Sunt mama, ca si tine, si imi doresc sincer sa ai un camin fericit, sa fii inconjurata de copii frumosi si sanatosi, sa ai parte de liniste, dragoste, bucurii, alaturi de un sot care sa te sprijine si sa fie atent si la nevoile sufletului tau, dar si de reusitele la care visezi in meseria ta .

Viata ,insa, ne arata ca lucrurile nu stau asa pentru toate femeile-mama. Indiferent ca vorbim despre femei de afaceri in adevaratul sens al cuvantului ori de femei pentru care profesia e mai mult o necesitate decat o implinire personala, in ambele „tabere” creste intruna numarul de divorturi, presa vorbeste zilnic de sotii care cad in depresie si iau decizii gresite din pricina necazurilor carora nu le mai pot face fata fara un sprijin moral, femei care nu gasesc solutii pentru iesirea din impas, fie pentru ca e vorba de probleme legate de sanatatea lor sau a copilului lor, de visele lor mereu ramase in plan secund, fie pentru ca nu sunt ascultate si intelese...

Sute de povesti de acest fel au ajuns la mine, mai cu seama dupa ce eu insami am devenit mama. Atat de diverse si, totusi, atat de aproape unele de altele. Asa ca am hotarat sa pornesc pe un drum care ar putea schimba ceva in bine. Daca, din nefericire, te afli intr-o astfel de situatie sau ai motive sa crezi ca aparent nu mai exista nicio solutie pentru tine, nu ezita si CAUTA-MA! Fundatia mea nu se numeste intamplator Pretuieste Viata. E visul meu de a sprijini fiecare romanca sa traiasca o viata demna, de calitate, sa indrazneasca sa isi cunoasca drepturile, pentru a sti pe ce cale poate totusi sa mearga chiar si atunci cand totul pare fara speranta.

„Viata se cere mereu inzestrata” spune o vorba din vechime. Viata merita a fi pretuita, asa simt eu dupa 36 de ani in care am cunoscut si varful si prapastia, si piedicile, dar si satisfactia de a ma ridica din genunchi si de-a gasi calea demna spre a trai frumos si a merge mai departe. Proiectul „MOM-UP retea de centre de consiliere a mamelor aflate in situatii dificile de viata” (cofinantat din fonduri structurale si de catre Fundatia Pretuieste Viata) iti poate fi de mare folos, pentru ca e dedicat femeilor-mame aflate in dificultate. Te asteapta si te asigura ca exista solutii, pentru ca nu esti singura.

Fundatia Pretuieste Viata (www.pretuiesteviata.org)a demarat proiectul „MOM-UP retea de centre de consiliere a mamelor aflate in situatii dificile de viata, in parteneriat cu Fundatia Estuar, Asociatia Telefonul Copilului si Jol-Let Foundation.

Daca esti mama si te afli in una sau mai multe din urmatoarele situatii:

  • te simti exclusa social;
  • esti unica intretinatoare a familiei;
  • suferi din pricina violentei domestice sau a discriminarii de orice fel, la serviciu sau in comunitate;
  • daca te afli in depresie postnatala sau ai o stare psihica grea cauzata de o perioada nefasta in viata;
  • daca, in ciuda situatiei tale financiare bune, nu te mai regasesti pe tine sub povara responsabilitatilor, nu mai gasesti calea de comunicare cu copilul tau, cu oamenii dragi, nu mai poti gasi echilibrul intre viata de familie, cariera si dorintele proprii;
  • daca te afli in somaj sau castigi doar salariul minim pe economie (ori mai putin);
  • daca esti eleva sau studenta si te afli in situatia a fi sau de a deveni mamica, fara sa ai sprijin sau sa fii pregatita pentru aceasta responsabilitate, NU EZITA ! Poti deveni beneficiara a facilitatilor proiectului nostru. Intra pe www.pretuiesteviata.org si www.estuar.org si afla detalii despre felul in care te putem ajuta.

In centrele noastre de consiliere din Bucuresti (Tel./Fax: 021/411.08.85,Mobil: 0753.088.677,E-mail: [email protected]), Ploiesti (Tel./Fax: 0244/596.641, Mobil: 0753.088.671, E-mail: [email protected]), si Cluj (Tel./Fax: 0364/10.10.97,Mobil: 0753.088.673,E-mail: [email protected]) iti punem la dispozitie gratuit sprijinul unor psihologi sau psihiatri cu mare experienta pregatiti sa te asculte, sa iti impartaseasca idei si directii de viata pe care poate nu le intrevezi in acest moment.

Te rugam vino cu urmatoarele acte in original sau in copie: cartea de identitate si certificatul de nastere al copilului tau (pentru a dovedi ca esti mama). Ne sunt necesare pentru a completa formularul tau de intrare in proiect, care ne va ajuta sa te cunoastem mai bine si sa stim care e primul pas pe care-l avem de facut ca sa te putem ajuta.

Pe langa psihologii si psihiatrii nostri, poti avea parte gratuit de consiliere juridica, orientare in cariera cu experti in formarea profesionala, in drepturile femeilor sau comunicare, de medici sau mame ca si tine care au trecut peste un mare impas si astazi sunt realizate, ei isi vor da silinta sa te ajute sa-ti recapeti increderea in tine, pentru ca tu si copiii tai sa va castigati cu demnitate locul pe care il meritati.

Nu iti promit ceea ce nu se poate implini, dar iti promit ca vei pleca de la noi cu dorinta de a trai pentru ceea ce merita pretuit in viata, de a-ti creste copiii cu siguranta ca ai langa tine si oameni carora le pasa de tine si care te sustin.

Cu drag,
Andreea Marin Banica,
Presedinte Fundatia Pretuieste Viata

Pentru informatii suplimentare despre evenimentele din proiectul nostru (ora, adresa, locatie etc), va rugam sunati la numarul de telefon: (031)4171890 (Luni - Vineri 09:00 - 17:00).

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici