Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Gandurile bune ne aduc bine si prosperitate

Invata sa gandesti pozitiv

Gandurile bune ne aduc bine si prosperitate


De cate ori nu ati auzit in jurul vostru pe cineva povestind cum gandurile devin realitate iar ceea ce ne dorim, de cele mai multe ori chiar primim? O veche zicala spune sa ai grija ce iti doresti pentru ca s-ar putea sa primesti. Numic mai adevarat! Mai ales daca tinem cont de faptul ca... suntem ceea ce gandim.

Asa cum ne vedem noi, asa ne vor percepe si cei din jur. Daca vedem in noi latura frumoasa si ne punem in valoare toate capacitatile, in acelasi fel ne vor vedea si cei de langa noi. Si atunci de ce sa nu gandim frumos cand ne raportam la propria persoana?

Ganditi-va cat de usor este sa ai o atitudine pozitiva, sa te uiti la cel de langa tine si sa ii vezi mai intai calitatile si partile bune, sa pleci de la premisa ca este un om bun si frumos.  Este mult mai usor sa oferi un zambet decat sa stai incruntat. In fond, ceea ce oferi vei primi mai tarziu, intr-o forma sau alta.

In aceste timpuri in care suntem din ce in ce mai grabiti, mai surzi si mai orbi la ceea ce se petrece in jurul nostru, acum, cand punem pe primul loc lucrurile materiale, devenim tot mai reci si indiferenti. Si chiar daca avem in jur oameni frumosi, prieteni care tanjesc sa petreaca timp cu noi sau familii care au tot mai mare nevoie de prezenta noastra, ne cufundam tot mai mult in problemele de la servici sau ne preocupam prea mult de lipsa veniturilor si uitam ce este cu adevarat important. Uneori renuntam sa mai luptam pentru a iesi la liman si ne simtim tot mai neputinciosi si mai singuri. Poate ca ceea ce ne lipseste este linistea interioara pe care am pierdut-o in lupta noastra aproape frenetica de a supravietui intr-o lume in care nu ne regasim. Si atunci totul se rezuma la gandurile si decizile noastre. Ar trebui sa ne oprim din cand in cand, sa tragem aer in piept si sa ne aducem aminte de iubirea de sine dar si de iubirea pentru cel de langa noi. Gandurile bune si dragostea sunt doua unelte pe care le putem folosi pentru  a ne recapata linistea.

Oamenilor de azi le lipseste armonia interioara, echilibrul. Acesta ne-ar putea ajuta sa infruntam grijile si problemele care ne macina zi de zi cu mai mult curaj, si sa regasim bucuria de a trai. De fapt, totul e in noi, incepand cu gandurile si sentimentele noastre pana la actiunile noastre care au impact asupra celor din jur. Doar noi suntem cei care putem  schimba ceva. Gandurile, bune sau rele sunt roade ale mintii noastre. Ea poate fi prietenul nostru bun sau se poate transforma in cel mai aprig dusman. Trebuie sa invatam sa traim ghidati de gandurile bune si constructive, nu sa ne consumam energia cu cele negative.

O metoda prin care putem aduce in viata nostra linistea este sa iubim si sa ne lasam iubiti de oameni. Cu rabdare putem fi capabili sa iubim si sa oferim dragoste, dar pentru aceasta trebuie sa muncim cu mintea si cu gandurile noastre. Distrasi de presiunile consumatoriste riscam sa ne pierdem, fara un punct de referinta interior, riscam sa traim potrivit capriciilor situatiilor care se afla in afara controlului nostru. Stresul, anxietatea sau competitivitatea ne indeparteaza de natura, de sentimente si chiar de recunostinta pentru viata insasi.

Fiecare dintre noi ar trebui sa se uite in propriul suflet, sa se analizeze, sa se observe, sa se recunoasca si sa se acccepte, cu bune si cu rele. Iar partile noastre negative ar trebui sa incercam pe cat ne sta in putere sa le corectam, sa nu le lasam sa ne influenteze atitudinea fata de viata. 

Trebuie sa privim in jur, la oamenii de langa noi, si in acelasi timp trebuie sa privim in noi, la gandurile si sentimentele care ne ghideaza viata. Gandirea pozitiva poate face minuni. Atunci cand te concentrezi pe un anumit lucru si toata forta ta interioara si-l doreste, il vei avea. Poate nu acum, poate nu azi, dar gandurile tale iti pot aduce exact ceea ce iti doresti. Si daca nu, inseamna ca acel lucru nu era pentru tine si viata te va rasplati cum stie ea mai bine.

 

Sursa: Anamaria Vasilateanu

Comentarii

08.10.2013 Elenya

Piatra Ametist este un mare ajutor pt a indeparta gandurile negative!!

14.04.2013 bebestrunf

Ma numesc Mihaela. Din cauza gandurilor mai mult pesimiste organismul meu sufera, am un nod in gat, parca ma strange cineva de gat. Pentru aceasta trebuie sa iau vitamine si pastile pt stres pentru a nu mai avea acele senzatii. Tot timpul incerc sa gandesc pozitiv, citesc articole despre ganduri pozitive pentru a ma incuraja, ma bucur cat mai mult de natura, miros florile, ma bucur de toti copiii pe care ii intalnesc si ma bucur cat mai mult atunci cand nu am bani in buzunar de aruncat pe prostii si in ultimul rand ma bucur foarte mult de familia mea ea conteaza cel mai mult.

30.01.2013 iustiniana

Mi-am adus aminte de prima ora de Limba si Literatura Romana din liceu ,in care Domnul profesor a inceput-o spunand-u-ne ceva de genul : ,,Copii ,oricat v-ar fi de greu in viata,invatati ca cel mai important lucru este ca voi sunteti singurii care va puteti ajuta " si atunci ,nu prea mi-am dat seama ce a vrut sa spuna cu asta, dar chiar si asa, mi-a ramas in minte! Acum ca au trecut cativa ani, de fiecare data cand am momente grele, imi aduc aminte de spusele sale si inerc sa ma ajut... in primul rand in felul de a gandi , pt ca am realizat faptul ca gandurile rele nu fac decat sa ma traga si mai mult la fund si oricat ar incerca altcineva sa ma faca sa ma simt mai bine pur si simplu nu reuseste , pt ca vad numai raul in orice.De multe ori chiar si sotul imi spune ca sunt prea pesimista si fara sa-mi dau seama il fac si pe el sa se simta rau.Deci ,incerc si ma lupt cu mine de multe ori si atunci cand reusesc, ma simt foarte bine o bucata buna de timp!! E o lupta grea dar merita tot efortul atat pt noi insine ,cat si pentru cei dragi noua!

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici