Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Fii competitiva - credibila

Foloseste-ti banii cu cap!

Pentru a putea sa iei un credit, banca evalueaza gradul de risc pe care il ai pentru a rambursa creditul.

Iniante de a face un credit este bine sa cunosti criteriile pe care cele mai multe dintre banci le folosesc.

  • “Interviul”. Vei fi invitata la banca pentru un interviu unde se urmareste a avea informatii despre : Cine eşti ?; Cat caştigi?; Cat cheltuieşti?
    Vei fi bine pregatita pentru ca tu deja ai invatat din celelalte capitole sa ai un plan, sa stii cat costa ceea ce vrei sa faci, sa stii cat (vrei si poti) cheltuiesti (pentru ca ai un buget de familie).

  • Destinatia banilor solicitati, adica, ce vrei sa faci cu banii? Este important sa fii pregatita pentru aceasta intrebare, pentru ca banca, prin consultantul cu care stai de vorba, doreste sa observe cat de important este acest credit pentru tine. Nu uita, daca ai o dorinta, vei sti si cum o indeplinesti! Tu ai facut acest exercitiu daca ai parcurs temele nr. 1, 2, 3.

  • Rambursarea, adica cum restitui suma imprumutata, in ce forma si cu ce riscuri? De asemenea esti pregatita sa raspunzi pentru ca ai o balanta (bugetul de familie), pentru ca ai invatat la capitolul cum sa economisesc ca este important sa faci exercitii lunare pentru a-ti atinge telul. Pentru unele persoane este mult mai usor sa fie creditate decat sa economiseasca tocmai din acest motiv: nu pot pune lunar bani deoparte..atunci, lunar ii vor restitui.

  • Istoric de creditare, adica regularitatea in efectuarea platilor şi a rambursarii ratelor stabilite, istoric al credibilitatii. Consultantul va discuta cu tine si va explora cat de pregatita esti pentru acest „exercitiu” pentru ca nimeni nu isi doreste sa nu primeasca banii inapoi! Va explora daca ai mai avut credite, felul in care ai lucrat cu banca, daca ai avut intarzieri de rambursare si mai ales motivele pentru care ai inatrziat etc.

Este important sa retii ca atunci cand doresti sa obtii un credit banca isi doreste la fel de mult ca si tine sa  finalizati contractul cu succes, deci vei avea in banca un consultant, un partener si un colaborator fidel.

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici