Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Vaccinarea impotriva bolilor pneumococice

Bolile pneumococice

 

Scriam in articolele anterioare ca infectiile respiratorii care apar in timpul sezonului rece sunt provocate in mare masura de virusuri. In procent mai mic in infectiile respiratorii sunt implicate si bacteriile, insa din pacate evolutia acestor boli este mai grava putand duce uneori chiar la deces.

Pneumococul este una dintre bacteriile care produc boli respiratorii ce pot evolua sub forma de pneumonie, otita medie acuta, meningita si chiar septicemia, deci pot capata forme grave care pun in pericol sanatatea si chiar viata copiilor nostri.

Din fericire , in zilele noastre, bolile pneumococice pot fi prevenite prin vaccinarea cu vaccín pneumococic. Cu acest vaccin pot fi imunizati copiii care au intre sase saptamani si cinci ani, ei fiind categoria de varsta cea mai expusa bolilor respiratorii. 

Vaccinul pneumococic contine tulpinile de pneumococ, care au fost identificate cel mai frecvent la pacientii care au facut boli pneumococice. Cu cat un vaccin contine mai multe tulpini de pneumococ cu atat va oferi o acoperire mai extinsa  a bolilor pmeumococice.   Pentru acest vaccin s-au facut studii care au inclus mii de sugari si copii din intreaga lume.

Chiar daca copilul dvs este in perioada in care i se  fac vaccinurile din schema de imunizare obligatorie a sugarilor , i se poate administra in acest interval de timp si vaccinul pneumococic, chiar impreuna cu vaccinurile din schema obligatorie. 

Pentru ca suntem in sezonul rece si frigul se apropie cu repeziciune, o alegere inteleapta este sa ne protejam acum copiii impotriva bolilor pneumococice,  si un prim pas este sa ne informam cat mai bine in legatura cu vaccinarea antipneumococica

De aceea va  sfatuim pe dumneavoastra , mamicile cu copii cu varsta pana la cinci ani sa mergeti la medicul de familie sau la medicul pediatru care ingrijeste copilul si sa va informati despre cum va puteti proteja copilul prin vaccinarea antipneumococica.  

 

Comentarii

20.02.2013 cristina iutuc

in italia se face se cheama prevenar 13 ,si in libret chiar asa scrie ..ANTIPNEUMOCOCCICA SI SE FACE IN 3 DOZE DACA E NASCUT DUPA 2008

29.01.2013 anka ankutza

multumesc mult pentru aceste sfaturi deosebit de importante.... insa ce va rog este daca ati putea sa imi spuneti ce denumire are acest vaccin in farmacii?si cum se prescurteaza el in lista de vaccinari a copiilor?intreb asta pt ca fiul meu este nascut in italia si acolo i-am facut toate vaccinarile insa nu stiu daca printre ele a fost si acesta anti pneumococic,vreau sa verific daca il are facut iar daca nu sa i-l fac acum,fiul meu are 2 ani si 7 luni.multumesc anticipat

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici