Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Gimnastica bebelusului sanatos

Kinetobebe - Terapia pentru copii

In primii doi ani, copii beneficiaza de foarte multe ocazii pentru a invata miscari, jocuri, cantece si mimici. Aceste ocazii, folosite din plin, duc la atingerea unui nivel optim de dezvoltare neuromotorie si emotionala, sociala si lingvistica. Sedintele de gimnastica pentru bebelusi ajuta la folosirea din plin a acestor ocazii pentru ca fiecare moment din viata bebelusului sa fie folosit la maxim!

In contextul actual, cand societatea este din ce in ce mai sedentara, dragostea de miscare trebuie cultivata de la varste foarte mici. Daca in alte tari bebelusii sanatosi impreuna cu mamele lor sunt integrati foarte rapid in programe de dezvoltare neuropsihomotrie si socializare, la noi nu existau aceste oportunitati.

 

Tocmai din acest motiv Centrul Kinetobebe cat si medicii de specialitate recomanda GIMNASTICA pentru BEBELUSI!!!

 

Acest gen de activitate este un concept care propune programe de exercitii adecvate varstei copilului, cu scopul de a-l ajuta sa atinga mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivand in acelasi timp dragostea acestuia pentru miscare, si imbunatatindu-i abilitatile psihomotorii. Sedintele se fac in grupuri de maxim 5 bebelusi impreuna cu insotitorii lor si sunt conduse de un kinetoterapeut cu experienta in domeniu. In functie de varsta copiilor se fac atat exercitii de gimnastica, se invata mamele tehnici de masaj, se canta si se joaca cu copii. Toate aceste activitati fac parte dintr-un program bine stabilit, program care are ca obiectiv dezvoltarea copiilor si socializarea atat a mamelor cat si a copiilor.

 

Beneficiile acestor programe sunt multiple, vizand atat copiii, cat si mamicile. Printre ele amintim:

 

· atingerea mai rapida a etapelor de dezvoltare neuromotorie ( sa stea in fundulet, sa mearga in patru labute, sa stea in picioare, etc.)

· adaptarea mai usoara la schimbarile de mediu familial, si la prezenta persoanelor noi, imbunatatindu-le posibilitatile de relationare;

· stimularea abilitatilor psihomotorii ale copilului;

· satisfacerea nevoilor sale de miscare, indiferent de varsta;

· posibilitatea depistarii eventualelor deviatii si deficiente ce pot sa apara de-a lungul perioadelor de crestere;

furnizeaza mamei oportunitati de relationare cu alte mamici cu copii de varste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminand rutina zilnica, etc, si mai important este faptul ca ofera informatii referitoare la modalitati de mobilizare si pozitionare a copilului pe care multe dintre ele nu le cunosc.

Pentru alte informatii vizitati pagina www.kinetobebe.ro, sectiunea ZONA BEBE FITNESS.

 

Chisu Ana Raluca – Manager Centrul Kinetobebe

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici